Van Voor en door ...Vliegvissers !!!
Flyout Nederland.

FlyOut het begin.

Inleiding Vliegvissen.

Zeeforel Funen.

Lekka Fischie.

Waar gebeurt 1.

Waar gebeurt 2.

Ierland.

Zeeforel Denemarken.

ijsselmeerhaai.

Worm of Brood.

Nagold 2010.

bosnie 2011.

EK Zweden 2014.

Zeeforel avontuur op Funen???

Waarom maken Fly-outers altijd van alles mee ,er zijn mensen die als een dooie huismus bij de kachel gaan zitten. Nou die geaardheid kennen wij gelukkig niet.

Er worden altijd nieuwe plannen gesmeed vooral als het om vissen gaat , zo zijn Aad van der Vegt en ik op 12 oktober 2000 met auto en caravan naar Denemarken afgereisd om zeeforel te gaan vangen. Nu weet ik uit ervaring dat dit een zeer taaie bezigheid is met veel geduld en veel vis uren .We kwamen ± 5 uur in de middag aan in Middelfart op de zeer mooie camping Gals klint .

 

De boel installeren vergunningen kopen en klaar is kees , de volgende dag bijtijds uit de veren en vissen , het was een zuid/oosten wind en de stek bij Gals klint is een hele goede vooral met deze wind mààr de beroeps vissers weten het inmiddels ook want ze hebben de hele stek haast dicht gespijkerd met staand want en meters lange fuiken dus dat drukte een beetje de stemming.

Maar optimistisch blijven zeg ik altijd na 1 dag vissen en 6 gulletjes met z’n tweeën rijker, zouden we de tweede dag naar een andere stek gaan.

Fons vig , daar aangekomen stond er een behoorlijke zeegang door de wind . Toch gingen wij het proberen, maar na `n uurtje ging ons gezonde verstand spreken, het was gekke werk en moesten wij er mee stoppen daar het weer het niet toe liet.

 

Wij gingen wederom naar Gals klint terug en met als resultaat gèèn zeeforel wel 4 gulletjes , nou had Aad trek gekregen in gebakken vis dus werd er voorgesteld zullen we de gulletjes opeten, ik zei nog, ze zijn wel aan de maat ,(de maat is 40 cm). maar ze hadden een verschrikkelijke grote kop en een lange staart, het leek wel of ze kei hard tegen een muur waren opgezwommen met een kreukelzone in de midden dus weinig vis. Zogezegd zo gedaan, fileerde ik ze dus even en kwam trots met de kleine fileetjes de afwas / kookruimte binnen waar Aad stond met een beetje afwas.

Had ik dit maar nooit gedaan , want ik liep daar de vrouwelijke controleuse tegen het lijf die verontwaardigd naar mijn fileetjes stond te kijken ,ik zei tegen haar, in gebroken Engels, tja zo’n big head and a big tail you now it, ze sprong zowat uit haar vel, en zei :it is not the size your full ze werd steeds rooier.

Ik zei tegen Aad ik gaat er van door, ik bak ze morgen wel. Ze waren uiteindelijk toch lekker. De 3e dag visten we wederom bij Gals klint maar dan `n paar km. hogerop richting Strib het resultaat 6 gulletjes maar deze lieten we zwemmen want ook deze hadden een ontzettende grote kop. We hadden leergeld gehad. sÀvonds spraken we af dat we naar Jutland zouden gaan om toch nog een vlagzalm of forel te verschalken.

 

De 4e dag reisden we af naar Foldingbro naar de Kongè A waar we vele vlagzalmpjes vingen van ± 18 cm tot dat Aad een mooie forel van 49 cm .ving en ik een paar `n paar vlagzalmen van rond de 30 cm. Aan het einde van de dag toen we al vissend richting de camping gingen werd ik gecontroleerd door een Deen die zijn indentiteits papieren liet zien, en vroeg om mijn vis vergunning ik liet mijn vergunning zien, hij zei het is oké en wenste mij een goede vangst toe en liep naar Aad , hij liet zijn legimitatie bewijs aan Aad zien en deze zei droog dat is een knappe foto tegen de Deen, de Deen zei: uw vergunning a.u.b. Aad zei: je ziet er jong uit op de foto ,de Deen zijn mond zakte half open en liep hoofd schuddend weg .

Ik schoot in de lach ,ik zei waarom liet je ,je vergunning niet zien?. Jij had toch al je vergunning laten zien, zei Aad, dan is het toch logisch dat ik hem ook heb. Ik vond het `n ijzersterk argument.

 

De 5 e dag pakte we een ander stuk van de rivier ook hier weer zèèr veel kleine vlagzalmpjes en enkele forelletjes het resultaat was 6 grote vlagzalmen en 1 grote forel.

 

De 6e dag gingen we richting grens waar we in Rodekro `n put &take pakte die een oppervlakte heeft van 80 ha. en bekend staat om zijn zeer grote forellen dat was tevens ook onze laatste vis activiteit voor we op huis aan gingen. Na een gezellige visweek met mooi weer, gèèn zeeforel wel tevreden en voldaan,

 

Aad en Chris,

 

© Flyout 2008